Ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού μίλησε στο Live News για το τροχαίο δυστύχημα που έγινε κοντά στην Κοζάνη, με την εμπλοκή ενός φορτηγού και δύο αυτοκίνητων, που παραδόθηκαν στις φλόγες στο σταθμό των διοδίων Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό.
O Kωνσταντίνος Κουτσούκος αρχικά διευκρίνισε για την Εγνατία Οδό είναι μία εταιρεία Α.Ε., έτσι ανήκει στη εποπτεία του υπουργείου Υποδομών.
Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος κι αν άνοιξε αμέσως η μπάρα των διοδίων είπε:
«Οι πληροφορίες μου λένε ότι για κάποιο λόγο δεν άνοιξε η μπάρα, χρειάστηκε να βοηθηθεί από την εισπράκτορα, η οποία είναι αυτή που ευτυχώς σώθηκε από θαύμα» και συνέχισε ο κ. Κουτσούκος προσθέτοντας λεπτομέρειες:
«Η πληροφορία μου είναι ότι έκανε πίσω το όχημα για ένα με δύο μέτρα -γιατί ο ανιχνευτής είναι στο ένα μέτρο περίπου- για να μπορέσει να ξαναπάει».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, αφού επεσήμανε ότι δεν έχει κάτι εναντίον του ανθρώπου που οδηγούσε το φορτηγό, είπε ότι θα δώσει ένα στοιχείο:
«Το μήκος των λωρίδων που έχουμε στον συγκεκριμένο σταθμό μας έχει μήκος 70 μέτρων. Το φορτηγό από την μία πλευρά του σταθμού την διαπέρασε, έσπασε ό,τι υπήρχε από εξοπλισμό, προφανώς χτύπησε τα οχήματα και βρέθηκε στην άλλη πλευρά. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν υπάρχει τέτοια σφοδρότητα για να φθάσει ένα φορτηγό να διαπεράσει όλα αυτά και να φθάσει στη άλλη πλευρά του σταθμού, η ταχύτητα πρέπει να ήταν μεγάλη».
Ερωτηθείς αν έχει ληφθεί κάποια πρόνοια από τη Εγνατία Οδό, δεδομένου ότι στο σημείο του δυστυχήματος παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της ομίχλης σημείωσε:
«Εμείς έχουμε κάποια ειδικά φώτα στο σταθμό και υπάρχουν και ηλεκτρονικές σημάνσεις πριν φθάσει κάποιος στον σταθμό».