Πάσχα: Σε κάθε γωνιά της γης το μήνυμα της Ανάστασης

Η μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, η Κυριακή του Πάσχα, γιορτάστηκε στο Φανάρι και τα Ιεροσόλυμα με τις πασχαλινές Λειτουργίες.

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα γιορτάστηκε πανηγυρικά στο κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Από τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, εψάλησαν η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Ανάστασης και η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή, ο Οικουμενικός πατριάρχης χοροστάτησε στην Πασχαλινή Λειτουργία.

Ιεροσόλυμα

Χριστιανοί πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στον ιερό ναό του Παναγίου Τάφου στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Στην πανηγυρική λειτουργία χοροστάτησε ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

Βηθλεέμ

Το Ισραήλ απαγόρευσε σε χιλιάδες Παλαιστίνιους χριστιανούς να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ για το Άγιο Φως, όμως ο εκπρόσωπος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, μητροπολίτης Βενέδικτος, έσπευσε στον ναό για να λειτουργήσει.

Βατικανό

Στο Βατικανό, χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο με ζητωκραυγές, καθώς ο Ποντίφικας έπεισε τελικά τους γιατρούς του να του επιτρέψουν να έχει έστω και σύντομη παρουσία στις πασχαλινές εκδηλώσεις.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν ήταν σε θέση να αποστείλει το μήνυμα «Urbi et orbi», προς την Πόλη και τον Κόσμο, αλλά ευχήθηκε καλό Πάσχα.

Ωστόσο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ακόμη μία έκπληξη για τους πιστούς. Μπήκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ειδικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά μετά τη νοσηλεία του για τη διπλή πνευμονία.

Ο 88χρονος Ποντίφικας κάθισε σε μια υπερυψωμένη καρέκλα στο πίσω μέρος του λευκού οχήματος ενώ ο κόσμος στάθηκε στους διαδρόμους της πλατείας φωνάζοντας «ζήτω ο Πάπας».

Το όχημα σταμάτησε αρκετές φορές καθώς οι βοηθοί του έφερναν μπροστά παιδιά από το πλήθος για να τα ευλογήσει.

Μεγάλη Βρετανία

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία για το Πάσχα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί τον πρίγκιπα Άντριου.

Ο διάδοχος Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον απουσίαζαν καθώς περνούν το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους στο Νόρφολκ.

Το πριγκιπικό ζεύγος επέλεξε να περάσει χρόνο μαζί ως οικογένεια πριν ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις επιστρέψουν στο σχολείο.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο