Δεκάδες χιλιάδες πιστοί σχηματίζουν τεράστια ουρά μπροστά από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου.
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου φτάνει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Πιστοί από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ξεσπούν σε χειροκροτήματα την ώρα που μεταφέρεται στην «καρδιά» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Το λιτό ξύλινο φέρετρο, που επέλεξε ο ίδιος ο Ποντίφικας τοποθετείται πάνω σε μια απλή βάση απέναντι από τα στασίδια του καθεδρικού ναού.
Τέσσερα μέλη της Ελβετικής Φρουράς παίρνουν θέση δίπλα στο φέρετρο λίγο πριν αρχίσει το τριήμερο προσκύνημα. Άγρυπνοι φρουροί του Βατικανού εδώ και αιώνες.
Έξω από τη βασιλική ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από νωρίς το πρωί για να πει το ύστατο χαίρε στον «Πάπα των φτωχών», που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην φιλανθρωπία, όπως ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, το όνομα του οποίου αποφάσισε να πάρει όταν εξελέγη το 2013.
Ο απεσταλμένος του Mega Μαρίνος Γκασιάμης καταγράφει τις ιστορικές στιγμές στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να γεμίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου εδώ στο Βατικανό καθώς σήμερα ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Πάπα Φραγκίσκου. Ένα προσκύνημα το οποίο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής καθώς το Σάββατο ακολουθεί η ταφή», μετέδωσε ο Μαρίνος Γκασιάμης.
Κρατώντας ομπρέλες για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν καρτερικά για να μπουν και να προσκυνήσουν.
Μια πομπή, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες καρδινάλιοι, επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί μετέφερε το ανοιχτό φέρετρο το πάπα Φραγκίσκου από τον ξενώνα Σάντα Μάρθα, όπου έμενε, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Χθες το βράδυ εκατοντάδες πιστοί προσευχήθηκαν στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη για τον Πάπα Φραγκίσκο.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι θα βρεθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το ερχόμενο Σάββατο για να παραστούν στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου.
170 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο θα παραστούν στη κηδεία
Στην «Αιώνια Πόλη» θα βρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών, Ματεό Πιαντεντόζι, δήλωσε πως οι ιταλικές αρχές αναμένουν 170 εθνικές αντιπροσωπείες.
Στο πλαίσιο αυτό πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες και βασιλείς έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους.
Στην κηδεία αναμένονται επίσης η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ρομπέρτα Μετσόλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Και για αυτό το λόγο έχει επιστρατευθεί και ο στρατός και η Πολιτική Προστασία, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες ελέγχουν την περιοχή του Τίβερη που είναι κοντά στο Βατικανό.