Η Δανάη Λουκάκη ήταν η σημερινή καλεσμένη της εκπομπής Buongiorno.
Η ηθοποιός μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί.
«Ξεκινάμε στο θέατρο Πάλλας στις 16 Μαΐου την παράσταση «Τα μικρά όμορφα πράγματα», σε θεατρική διασκευή της Νία Βαρντάλος και σκηνοθεσία δική της και του Σπύρου Κατσαγάνη. Θα παίξει και εκείνη. Την συνάντησα χθες. Εκτός ότι είναι τεράστια τιμή μου και όλων των συντελεστών ότι μας επέλεξε, και νιώθω ευγνωμοσύνη, πρόκειται για έναν πολύ γλυκό και ενθουσιώδη άνθρωπο με καλή, δοτική ενέργεια. Θέλω να είμαι πάντα αντάξια των προσδοκιών. Για το πως προέκυψε η συνεργασία μου τηλεφώνησε ο παραγωγός μας, Γιάννης Κεντ. Δεν έχει λυθεί το «μυστήριο» από το πού με είδε η Νία Βαρντάλος και με επέλεξε», είπε αρχικά η Δανάη Λουκάκη.
Για τα επαγγελματικά της ανέφερε: «Θέλω ό,τι κάνω να το κάνω με χαρά και ορμή. Στο Θέατρο Τέχνης μπήκα 25 ετών ήμουν η μεγαλύτερη στην τάξη μου. Νιώθω ευλογία. Έχω υπάρξει και πρωταθλήτρια στο κανόε καγιάκ. Το ζήτημα είναι να έχεις υπομονή και χρειάζεσαι και στήριξη από τους φίλους και τους οικείους. Μετά τις «Μέλισσες» έμεινα χωρίς δουλειά για ένα 6μηνο. Χρειαζόμουν στήριξη και ψυχραιμία. Θεωρώ ότι πλέον είμαι σε μια στιγμή που επιτέλους έχω τον χρόνο και τις ευκαιρίες να κάνω πράγματα που μου αρέσουν. Συμμετέχω και στην «Ηλέκτρα» στην δημόσια τηλεόραση».
«Όταν συναντώ κακές συμπεριφορές «παγώνω». Δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος χωρίς να «βάλλεσαι». Χρειάζεσαι μία αποστασιοποίηση και να μην μπαίνεις μέσα σε αυτό. Έχω κρατήσει επαφές με τους συνάδελφους μου από τις «Μέλισσες». Τα πράγματα πλέον έχουν μπει σε έναν δρόμο και νομίζω πως χαίρονται οι γονείς μου και δεν είναι πλέον αγχωμένοι», συμπλήρωσε η Δανάη Λουκάκη.
Η Δανάη Λουκάκη έχει μεταφράσει το έργο του Σαίμον Στίβενς τον «Βάνια» που παίζεται στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης και το κείμενο ερμηνεύει ο Γιώργος Καραμίχος.