Σοκάρει η φρικιαστική περιγραφή βιασμού παιδιού με σύνδρομο Down – «Όσα γίνονταν τα βιντεοσκοπούσαν»

Σφίγγει το στομάχι ο εφιάλτης ενός παιδιού με σύνδρομο Down, ενός μαχητή της ζωής ενός αθλητή των Special Olympics με διακρίσεις, μέλος της εθνικής ομάδας, που βρέθηκε στη θέση του θύματος αλλά δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την θυματοποίησή του.

Το 26 χρονών σήμερα αγόρι ζει, όπως καταγγέλλει, έναν εφιάλτη που ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2021. Όσα έλεγε στο περιβάλλον του «χτύπησαν» καμπανάκια.

Το αδιανόητο είναι ότι ο ίδιος ο ψυχολόγος της δομής καταγγέλλεται πως βίασε και βιντεοσκόπησε το νεαρό αγόρι. Καταγγελίες που οδηγήσαν στην προφυλάκισή του.

Οι αλλαγές στην συμπεριφορά του αγοριού που «χτύπησαν» καμπανάκια στην οικογένεια

«Μας έλεγε πως πονάει, ερχόταν σπίτι με άλλα ρούχα, με σκισμένα ρούχα κάποιες φορές, ακόμα και με άλλα εσώρουχα».

Όπως είναι φυσικό δεν χρειάστηκαν πολλά ακόμα σημάδια για να ηχήσουν συναγερμοί. Το παιδί όχι μόνο έλεγε και έκανε πράγματα που ήταν καινούργια, αλλά έκανε πράγματα ανεξήγητα ή που αν επιχειρήσει να τα εξηγήσει κανείς, τότε μόνο η φρίκη μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Κάποιες από αυτές τις απαντήσεις δυστυχώς τις έδωσε ο ίδιος ο νέος, προκαλώντας ανείπωτο πόνο στους δικούς του με όσα άκουγαν.

Η μαρτυρία σοκ του αγοριού με το σύνδρομο Down

«Έριξα χαρτί στην τουαλέτα και ήρθε ο Κ…. και με έβρισε και εγώ κατουρήθηκα και έγινα ρεζίλι, με έπιασε δυνατά από τον σβέρκο και με πονούσε. Ο ψυχολόγος κλείνει την πόρτα με κλειδί, με χαϊδεύει, του λέω να σταματήσει, μου βάζει σελοτέιπ στο στόμα και στα χέρια….(παραλείπεται περιγραφή που περιγράφει την ασέλγεια)».

Θα μπορούσαν πράγματι να συμβούν όλα όσα έλεγε το παιδί και μάλιστα σε ένα ίδρυμα για ΑμεΑ;

Ο νέος αξιολογήθηκε από ειδικούς που κατέληξαν πως υπάρχουν ισχυροί παράγοντες για κακοποιητική συμπεριφορά.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Από την άλλη, όσοι κατηγορεί το παιδί με το σύνδρομο Down αρνούνται την εμπλοκή τους.

«Το γραφείο μου έχει πόρτες που δεν κλειδώνουν, είναι μαζί με άλλα γραφεία στον όροφο. Για να πάμε στις τουαλέτες πρέπει να διασχίσουμε το μισό σχολείο, εγώ επικοινώνησα το 2019 με τη μητέρα του να της πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά του, έκανε άσεμνες χειρονομίες, ήταν η περίοδος που ξεκίνησε κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες».

Οι εξηγήσεις φαίνεται πάντως πως δεν έπεισαν τις Αρχές που παρέπεμψαν την υπόθεση στην δικαιοσύνη, με τον νεαρό να ζητά τη δικαίωσή του για τον εφιάλτη που όπως καταγγέλλει βίωσε από όσους εκμεταλλεύτηκαν  την αδυναμία του.

Τι είπε ο νεαρός με το σύνδρομο Down

«Όσα γίνονταν τα βιντεοσκοπούσαν. Αυτό έγινε πολλές φορές, εγώ έλεγα όχι, με απειλούσαν και με έδερναν, μου έλεγαν πως θα φωνάξουν τον μπαμπά μου να πληρώσει τις ζημιές που είχα κάνει».

Ο τρόμος που βίωνε ο νεαρός αλλά και όσα ανείπωτα καταγγέλλει πως υπέστη σίγουρα προκαλούν τουλάχιστον αηδία. Η δικαιοσύνη ήδη έχει επιληφθεί πληροφορίες που λένε πως ο ένας άντρας που καταγγέλλει ο νεαρός για βίαιη συμπεριφορά έχει καταδικαστεί. Όσο για τον παιδαγωγό ψυχολόγο που φέρεται να ασέλγησε στο παιδί είναι ήδη προφυλακισμένος.

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS η μητέρα του αγοριού & ο δικηγόρος της οικογένειας

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο LIVE NEWS περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν.

«Τον Σεπτέμβρη του 2021 το παιδί άρχισε να έχει μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Έχει πολλές δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν έβγαζε κάπου αλλού άσχημη συμπεριφορά. Δεν ήθελε να πηγαίνει στον συγκεκριμένο χώρο και μας ρωτούσε συνέχεια εάν τον αγαπάμε και εάν θα γυρίσει στο σπίτι. Αυτό που μας τράνταξε πιο πολύ ήταν η ενούρηση, γιατί από 3,5 ετών είχε πλήρη έλεγχο. Κάποιες φορές ερχόταν με άλλα ρούχα. Τότε ήταν 21-22 ετών. Τον Φεβρουάριο του 2022 με πήρε τηλέφωνο η κοινωνική λειτουργός και μου είπε πως τα παιδί είχε ενούρηση και μάλιστα μπροστά σε όλα τα παιδιά. Μας έλεγαν πως επρόκειτο για μία χειριστική συμπεριφορά».

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ανέφερε πως έγιναν τρεις πραγματογνωμοσύνες για να μπορέσει να καταθέσει το θύμα.

«Σε όλες περιέγραψε τα γεγονότα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος τώρα. Δεν το δέχτηκε και μάλιστα υπέδειξε άλλον. Το παιδί περιέγραψε όλες τις πράξεις όσες φορές έγιναν. Από τότε έφυγαν σχεδόν όλα τα παιδιά από το συγκεκριμένο ίδρυμα. Σε εμένα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες. Η ποινή είναι κάθειρξη».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο