Μυτιλήνη: Τι μυστικό κρύβει η θηλιά στο σκοινί του λιμενικού που βρέθηκε απαγχονισμένος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου 29χρονου λιμενικού στη Μυτιλήνη, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε ένα εξωκλήσι την Μεγάλη Παρασκευή.

Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία σήμερα (25 Απριλίου) του 29χρονου λιμενικού. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Άννας για να αποχαιρετήσουν τον 29χρονο.

Παράλληλα, τους λόγους που οδήγησαν τον 29χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του ερευνά η Αστυνομία στη Μυτιλήνη.

Ο 29χρονος σε έναν μήνα θα έκλεινε 8 χρόνια στο σώμα του Λιμενικού. Υπηρετούσε στη δίωξη Ναρκωτικών και μάλιστα από την κομβική θέση του χειριστή σκύλου Κ9.

Ο αδικοχαμένος λιμενικός είχε πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του συμμετέχοντας σε πολλές επιχειρήσεις στον τόπο καταγωγής του, την Μυτιλήνη.

Οι δικοί του άνθρωποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός δολοφονήθηκε, με την αστυνομία και το λιμενικό όμως, να θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Δεχόταν απειλές λέει η οικογένειά του

Όπως έχει αναφέρει η μητέρα του 29χρονου λιμενικού στο Live News, ο γιος της δεχόταν απειλές εξαιτίας της δουλειάς του. Κάποιοι όπως πιστεύει τον είχαν διαρκώς στο στόχαστρο και ήθελαν να του κάνουν κακό.

-Σας είχε παραπονεθεί ότι είχε προβλήματα το παιδί;

– Ναι, πολλά. Και μάλιστα τον συμβούλευα να γίνεται κατευθείαν στην ασφάλεια, στο βιβλίο συμβάντων να πάει να τα καταθέσει επειδή φοβόταν δεν πήγε. Του κατέστρεψαν τα αυτοκίνητα, απειλούσαν τη ζωή της γυναίκας του. Γινόντουσαν διάφορα, γιατί σε αυτή τη θέση ο Νίκος παίζονταν πολλά χρήματα. Του σπάσανε το προσωπικό αυτοκίνητο, του έκαναν ζημιά στο υπηρεσιακό, του απείλησαν τη ζωή της γυναίκας του, του σκύλου του.

Οι κάμερες που τον κατέγραψαν

Την επίμαχη μέρα που βρέθηκε νεκρός ο λιμενικός έχουν καταγραφεί οι μετακινήσεις του από κάμερες ασφαλείας σε διάφορα σημεία.

Αμέσως μετά το πατρικό του, ο 29χρονος κατευθύνεται προς το ξωκλήσι που βρέθηκε απαγχονισμένος. 50 λεπτά μετά την άφιξη στο πατρικό του σπίτι, καταγράφεται από μια κάμερα σε απόσταση χιλιομέτρων.

Σε όλα τα βίντεο κοντά στο αυτοκίνητο του λιμενικού υπάρχει ένα τουλάχιστον ακόμα. Αυτό φαίνεται στις 14:57 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, όταν καταγράφεται από κάμερα βενζινάδικου το όχημα του 29χρονου με ένα ΙΧ σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων.

Αλλά και στις 17:03 το απόγευμα, όταν πια ο 29χρονος λιμενικός είχε φτάσει πολύ κοντά στο ξωκλήσι και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού. Σχετίζεται κάποιο από τα αυτοκίνητα που τον ακολουθούσαν με τα δραματικά γεγονότα; Τίποτα για την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Από τις 14:57 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής όταν καταγράφηκε το αυτοκίνητό του από κάμερα βενζινάδικου μέχρι τις 17:03 όταν εντοπίστηκε από κάμερα σπιτιού υπάρχει ένα κενό δύο και πλέον ωρών. Τι μπορεί να συνέβη αυτό το διάστημα; Ποια ήταν η πορεία που ακολούθησε ο λιμενικός μέχρι να φτάσει κοντά στο ξωκλήσι;

Τι μυστικό κρύβει η θηλιά του λιμενικού

Ο δρ. Γιώργος Φιτσιάλος, γενετιστής, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» κι εξήγησε πού μπορεί να βρίσκεται γενετικό υλικό σε ένα σκοινί που χρησιμοποιήθηκε όπως βρέθηκε ο νεαρός λιμενικός απαγχονισμένος.

«Το σκοινί θα μας απαντήσει στο εάν κάποιος άλλος το έχει χρησιμοποιήσει, για να δέσει κάποιον και να τον κρεμάσει. Το πρώτο σημείο δειγματοληψίας είναι ο κόμπος, για να δούμε ποιος έφτιαξε τη θηλιά. Το δεύτερο σημείο είναι ο δεύτερος κόμπος από εκεί που θα κρεμάσουμε τη θηλιά. Το τρίτο σημείο που θα πάρουμε γενετικό υλικό είναι η θηλιά η ίδια, για να δούμε πέρα από του θανόντα το γενετικό υλικό αν υπάρχει κάποιου τρίτου, που αυτό θα σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι κάποιος άλλος τρίτος έβαλε το κεφάλι του ατόμου που βρέθηκε κρεμασμένο».

Και πρόσθεσε ο ειδικός: «Αν υποθέσουμε το σενάριο ότι δια της βίας κάποιος έβαλε άλλον πάνω στη θηλιά αναγκαστικά θα πρέπει να πιάσει τη θηλιά, να την πιέσει άρα θα αφήσει μεγάλες ποσότητες γενετικού υλικού. Αν πάμε στο σενάριο όπου κάποιος ήταν νεκρός, πάλι κάποιος θα πρέπει να πιάσει τη θηλιά, να την ανοίξει, να την κατασκευάσει, να την κρεμάσει και να μεταφέρει ανοίγοντάς την το κεφάλι του νεκρού στην θηλιά. Εφόσον δεν έχουμε πάρει τεράστιες προφυλάξεις όπως γάντια, μάσκες αναμένουμε να βρούμε γενετικό υλικό των ατόμων που χειρίστηκαν ή ήρθαν σε επαφή με το πειστήριο αυτό».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο