Κηφισιά: 20χρονος κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι από αστυνομικούς – Φωτογραφίες που σοκάρουν

Πατέρας 20χρονου, οδηγού μηχανής καταγγέλλει στις «Εξελίξεις τώρα», ότι ο γιος του ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εν ώρα υπηρεσίας, γιατί δεν σταμάτησε στην άκρη του δρόμου όπως του υπέδειξαν.

Βράδυ Μεγάλης Πέμπτης στην λεωφόρο Τατοΐου και ο 20χρονος διασώστης κάνει βόλτα με την μοτοσικλέτα του, όταν τον πλησιάζει μία μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του ζητά να βγει στα δεξιά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας του στις «Εξελίξεις τώρα», ο αστυνομικός τον απείλησε ότι αν δεν παραμερίσει θα του κάνει κακό.

«Φοβήθηκε ο μικρός λόγω του ότι το δίπλωμά του δεν είναι για τα μεγάλα κυβικά τα οποία ήταν η μοτοσικλέτα του. Και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να φύγει. Νιώθει από πίσω ένα χτύπημα, χάνει τον έλεγχο της μηχανής, πέφτει και πάει και σκάει επάνω στο αμάξι. Πριν προλάβει να σηκωθεί από το έδαφος έχει πάει από πάνω ένας αστυνομικός και αρχίζει και τον κοπανάει στο μέτωπο με τον ασύρματο», ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου οδηγού μηχανής.

Ο πατέρας του 20χρονου οδηγού, καταγγέλλει ακραία αστυνομική βία σε βάρος του γιου του.

Όπως λέει, παραλίγο το παιδί του να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά από τον ξυλοδαρμό που υπέστη.

«Το κεφάλι του είναι χτυπημένο μπροστά, πίσω, ράμματα, ανοιγμένο όλο. Έχει παραμορφωθεί όλο του το πρόσωπο. Τον έχει αρχίσει στα μπουνίδια με τον ασύρματο στο χέρι, βάζει τα χέρια του να προστατευθεί και έκρινε σκόπιμο να του φορέσει χειροπέδες», συνέχισε ο πατέρας του οδηγού.

Πατέρας 20χρονου: «Δεν μπορούσα να αναγνωρίσω το παιδί μου»

Από τύχη, περνούσε από το σημείο ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 20χρονου, ο γιος του χτυπήθηκε περί τις 9 το βράδυ, αλλά ο ίδιος ειδοποιήθηκε μετά τη 1 τα ξημερώματα.

«Προσπαθώ να εντοπίσω το παιδί μου στα εξωτερικά ιατρεία. Δεν τον αναγνώριζα, τον αναγνώρισα από τις πατούσες. Το κεφάλι του δεν μπορούσα να το αναγνωρίσω: ήταν τόσο πρησμένο, τόσο παραμορφωμένο από τα χτυπήματα. Τα ξημερώματα το παιδί εισήλθε στην εντατική, έκατσε 48 ώρες, δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει», σημείωσε ο πατέρας του 20χρονου.

Την ώρα που ο 20χρονος βρίσκεται σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση, η οικογένειά του έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Ο δικηγόρος του 20χρονου στις «Εξελίξεις Τώρα»

Ο δικηγόρος του 20χρονου αλλά και της οικογένειάς του, Φώτης Μπαμπάνης δήλωσε στο in για το περιστατικό: «Μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας και για το γεγονός ότι ο αστυνομικός ο συγκεκριμένος αλλά και οι υπόλοιποι που τον συνέδραμαν θεώρησαν μάλλον ότι είναι σερίφηδες και ζουν σε συνθήκες άγριας δύσης. Ήταν απρόκλητη επίθεση και μιλάμε για κίνδυνο ζωής».

«Αν δεν περνούσε ο διασώστης μπορεί το παιδί να είχε σκοτωθεί. Εμείς έχουμε ήδη μηνύσει όλους τους εμπλεκομένους. Η ΕΛΑΣ δυστυχώς σφυρίζει αδιάφορα. Αναφέρεται στις παραβάσεις του ΚΟΚ και μόνο. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και λόγω της μηχανής τον χλεύαζαν σε προσωπικό επίπεδο. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε δεν υπάρχει πουθενά η αξιόποινη πράξη της αντίστασης. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο