Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες σε Μεσσηνία και Τήνο από την πασχαλινή κίνηση τις προηγούμενες ημέρες.
«Πιστεύω τώρα να έχουμε μια ακόμα επανάληψη λόγω της Πρωτομαγιάς», λέει ο Δημήτρης Καραλής, πρόεδρος ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο οποίος σημειώνει πως ο καλός καιρός συνέβαλε στην τουριστική κίνηση.
«Σιγά σιγά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει ο νέος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας η περιοχή η δική μας», συμπληρώνει.
Σημαντικό ρόλο στην τουριστική προβολή της περιοχής είχαν και τα γυρίσματα της ταινίας «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον.
«Οι ξενοδοχειακές κλίνες για τη Μεσσηνία μόνο, είναι 12.500, τα περισσότερα καταλύματα είναι 4 και 5 αστέρων, η τιμολογιακή πολιτική είναι πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική. Όσοι έρχονται και επιλέγουν την περιοχή μας, δεν έχουν βέβαια τις επιβαρύνσεις των ακτοπλοϊκών, είναι ευχαριστημένοι και φροντίζουμε και εμείς να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή σε αυτούς».
Τήνος
Παρόμοια εικόνα και στην Τήνο για το Πάσχα.
«Η Τήνος είχε αρκετό κόσμο το Πάσχα, ήταν και σύμμαχος ο καιρός. Ήταν ενθαρρυντικό για φέτος το Πάσχα», λέει ο Αγαπητός Αρμακόλας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.
«Το καλοκαίρι περιμένουμε πολύ κόσμο, οι κρατήσεις συνεχίζονται, είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία. Το καλό είναι ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν θα ανέβουν», σημειώνει, επισημαίνοντας:
«Η Τήνος έχει όλες τις τιμές, έχει για όλες τις επιλογές και για όλες τις τσέπες. Είναι χαμηλές οι τιμές».