Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 17χρονος μετά από καταγγελία για επίθεση σε οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη.
Ο 17χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι έναν 42χρονο οδηγό των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κατά την εκτέλεση δρομολογίου στην τοπική γραμμή Χρυσαυγή – Λαγκαδά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται να έγινε όταν ο νεαρός μαθητής έκανε παράπονα στον οδηγό για την μειωμένη ταχύτητα του λεωφορείου. Ακολούθησε λογομαχία και ξεκίνησε η σύρραξη.
«Υπήρχε ένταση με τους πιτσιρικάδες. Ήταν στην πίσω πόρτα, κάποια στιγμή τους λέει ο οδηγός ‘ελάτε στην μπροστινή πόρτα να τα πείτε’. Υπήρχε λογομαχία και σηκώθηκε ο οδηγός και έπιασε τον πιτσιρικά από τον λαιμό. Πέσανε κάτω, δε ξέρω πως μάτωσε ο οδηγός, μπορεί να έφαγε μπουνιά. Εκεί ήμουν εγώ και τους χώρισα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.
Από την φερόμενη επίθεση, ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε στο φρύδι και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς.
Μήνυση υπέβαλε και ο νεαρός μαθητής σε βάρος του 42χρονου οδηγού, πατέρα 2 μικρών παιδιών, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κιλκίς.
Οδηγοί καταγγέλλουν ότι πολλές φορές εν ώρα εργασίας, κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, αντιμετωπίζουν περιστατικά λεκτικής βίας.
Σήμερα, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Κιλκίς ο 42χρονος οδηγός του λεωφορείου.