Στην καμπάνια GenderED Coalition, μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των έμφυλων ανισοτήτων, συμμετέχει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA, Αναστασία Γιάμαλη.
«Χαίρομαι πολύ που είμαι κομμάτι αυτής της καμπάνιας. Μιλώ για την καμπάνια GenderED Coalition, είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη και την αντιμετώπιση του φαινομένου των έμφυλων ανισοτήτων και την εξάλειψη των στερεοτύπων», λέει η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno».
«Έχουμε πολύ λιγότερες γυναίκες μάνατζερ από ό,τι άντρες, όχι επειδή δεν είναι άξιες. Έχουμε πολύ περισσότερες γυναίκες να εργάζονται ‘μαύρα’. Όσο πιο ευάλωτη, τόσο πιο δύσκολο. Ειδικά δε, αν συγκεντρώνεις και άλλες ευαλωτότητες, αν είσαι μετανάστρια δεν θα δεις σύνταξη ποτέ παρότι έχεις δουλέψει. Όλα αυτά είναι στερεότυπα και ο σεξισμός της διπλανής πόρτας και του διπλανού γραφείου που όμως τελικά έχει πολύ ουσιαστικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων».
Όπως λέει η δημοσιογράφος:
«Υπήρχαν πάρα πολλοί κύριοι οι οποίοι ευγενικά ή και λιγότερο ευγενικά θέλησαν να μου πουν ότι αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είναι η άποψή μου. Είναι η άποψη του ΟΗΕ, της Eurostat».