Η Αλεξάνδρα ενημερώνει τον Πέτρο ότι η εκδρομή στο Σούνιο θα γίνει κανονικά. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι και η Ευανθία Πάσχου, η οποία επιχειρεί την πρώτη της έξοδο στον κόσμο μετά τον θάνατο του δικαστή συζύγου της, Ιάσωνα Πάσχου. Ανακουφισμένος ο Πέτρος ξεκινά να ξεκαθαρίζει το αίνιγμα της Μπέλας. Η Δάφνη Κυριαζοπούλου αγωνίζεται να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ για το έγκλημα της νύχτας, χωρίς αποτέλεσμα.
Στα Ιωάννινα η Αθηνά Δούκα είναι νευρική, καθώς έχει άσχημο προαίσθημα. Εκλιπαρεί τον γιο της Νίκο να μην αφήσει τον πατέρα του να ακολουθήσει τον σύλλογο στην εκδρομή στο Σούνιο γιατί νιώθει πως κινδυνεύει η ζωή του. Από την άλλη ο Μιλτιάδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πάει, όταν πάνω στην κατάλληλη στιγμή του τηλεφωνεί η Ελένη, λέγοντας του ότι θα τον ακολουθήσει. Η Ελένη και ο Φοίβος αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο πατέρας του υπήρξε ειλικρινής στη μακάβρια διαθήκη που τους άφησε λίγο πριν πεθάνει στην Γερμανία.
Η Αλεξάνδρα και ο Χαράλαμπος ολοκληρώνουν τον κατάλογο των εκδρομέων, αλλά ο Χαράλαμπος δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της για την επιτυχία της εκδρομής. Υποψιάζεται πώς κάτι θα συμβεί σε αυτή την εκδρομή… το ίδιο πιστεύει και η Λέλα Πατρικίου και το εκμυστηρεύεται στον Σπύρο. Η οικογένεια Κροντηρά με εσωτερικές διαμάχες αρχίζει την επικίνδυνη επιχείρηση της. Στο διπλανό δωμάτιο ο Πέτρος καιροφυλακτεί.