Ενώ ο «Ξένιος Δίας» ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον σύλλογο από τα Γιάννενα ο Πέτρος βρίσκεται σε ετοιμότητα και αρπάζει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Μπαίνει στο δωμάτιο της Μπέλας και αποσπά μια πολύτιμη για την έρευνα του φωτογραφία. Η Δάφνη τον παρακολουθεί από το διπλανό δωμάτιο. Λίγο μετά τον συναντά ξανά και πηγαίνει στη ρεσεψιόν για να μάθει ότι μπορεί για εκείνον. Στο δρόμο για την εφημερίδα το πρόσωπο του Πέτρου δεν φεύγει από το μυαλό της.
Στα Γιάννενα ο Αβδουλίδης επισκέπτεται νύχτα τα γραφεία του συλλόγου και βρίσκει την Αλεξάνδρα και τον Χαράλαμπο να εργάζονται πυρετωδώς για την εκδρομή, που ξεκινά την επόμενη μέρα. Η επίσκεψη του παραξενεύει τον Χαράλαμπο, όπως ακριβώς και το τηλεφώνημα της Αθηνάς Δούκα που εκλιπαρούσε να αποτρέψουν τον σύζυγο της από αυτή
την εκδρομή. Όμως ο Μιλτιάδης είναι αποφασισμένος να πάει, παρά την ανησυχία της γυναίκας του για τους εχθρούς του που ζητούν εκδίκηση. Ανάμεσα τους η Αθηνά αναφέρει τον Μάριο Μπάστα και ο Δούκας ξαφνιάζεται. Την επόμενη μέρα ο Δούκας είναι από τους πρώτους που επιβιβάζονται στο πούλμαν. Το ξεκίνημα είναι χαρούμενο και τίποτα δεν μαρτυράει το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Ο Κώστας Μαρτίνης γνωρίζει πως η Δάφνη έζησε κάποια χρόνια της εφηβείας της στα Γιάννενα και την ενημερώνει ότι θα έρθει στο ξενοδοχείο ένας σύλλογος από εκεί. Η Δάφνη μελαγχολεί καθώς αναπολεί το πρώτο της φλερτ και ένα έγκλημα που έγινε εκεί και την σημάδεψε για πάντα. Την ίδια στιγμή η Μπέλα ανακαλύπτει με φόβο ότι της λείπει η φωτογραφία που έχει με την μητέρα της. Μάταια ο Κροντηράς προσπαθεί να την ηρεμήσει. Εκείνη πιστεύει ότι βγαίνουν αληθινά τα προαισθήματα της και πως η επιχείρηση αυτή δεν θα βγει σε καλό.