Η Ευανθία ανακοινώνει στον Κώστα την κλοπή του πολύτιμου κολιέ της και επιρρίπτει ευθύνες στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Εντωμεταξύ ο Κώστας εξακολουθεί να πιέζει την Δάφνη να του αποκαλύψει τον άντρα με την πλαστή ταυτότητα. Εκείνη αντιστέκεται σθεναρά. Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά της ο Πέτρος, που έχει ακούσει τα πάντα και συγκινημένος από τη στάση της αποφασίζει να της αποκαλυφθεί με την προϋπόθεση να μην τον αποκαλύψει στον μνηστήρα της, πριν εκείνος της το επιτρέψει. Εκείνη το δέχεται με αντάλλαγμα την αποκλειστικότητα.
Η Ευανθία παθαίνει νευρικό κλονισμό και η Αλεξάνδρα είναι στο πλευρό της. Όταν συνέλθει της επιτίθεται κατηγορώντας την ότι με δόλο την παρέσυραν στην εκδρομή για να της κλέψουν το κολιέ της και το επίσης πολύτιμο ημερολόγιο του δικαστή συζύγου της. Ο Χάρης την ίδια νύχτα ξυπνά τον παλιό του συμμαθητή, του λέει ένα παραμύθι για το κολιέ και του το εμπιστεύεται για φύλαξη.
Ο Κροντηράς και η Μπέλα κάνουν τον απολογισμό της ημέρας στον «Ξένιο Δία». Λίγο μετά ο Γεράνης της προτείνει ένα ποτό στο μπαρ. Εκείνη δέχεται χωρίς να ξέρει τι την περιμένει…