Η Μπέλα εντελώς ανεξήγητα γκρεμίζεται από τα βράχια στη θάλασσα και το ίδιο ανεξήγητα ο Πέτρος βρίσκεται δίπλα της μέσα στο νερό και τη σώζει από βέβαιο πνιγμό. Ο Σπύρος και ο γιατρός του ξενοδοχείου που την εξετάζουν αποφαίνονται ότι η κατάσταση της δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η Δάφνη αρχίζει την έρευνα για τη διαλεύκανση της προσωπικότητας του Μάριου Μπάστα. Ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος, βετεράνος του αστυνομικού ρεπορτάζ συμβουλεύει τη Δάφνη να κρατηθεί μακριά από τον επικίνδυνο αυτό άνθρωπο, καθώς πρόκειται να αντιφατική και ανεξιχνίαστα εγκληματική
προσωπικότητα. Της διηγείται μάλιστα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, που δεν αναφέρθηκε στη δίκη. Όταν ο Μάριος Μπάστας ήταν μικρός γκρέμισε στα θεμέλια της εκκλησία του χωριού του τον καλύτερο παιδικό του φίλο για λόγους εκδίκησης.
Τρομοκρατημένη η Δάφνη φτάνει στο ξενοδοχείο και μαθαίνει για το ατύχημα της Μπέλας και την περίεργη ανάμειξη του Γεράνη. Λίγο αργότερα προσπαθεί να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία από μια συζήτηση με την Μπέλα. Στα Γιάννενα η Αθηνά Δούκα βασανισμένη από τύψεις αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά στο γιο της για τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή του πατέρα του. Την ίδια στιγμή ο Φοίβος και η Ελένη παρακολουθούν το σπίτι του Δούκα.